Kitty Koelemeijer

Over kitty

Kitty Koelemeijer is hoogleraar Marketing & Retailing aan Nyenrode Business Universiteit en directeur van het Center Marketing & Supply Chain Management. Zij richt zich in haar onderzoek, het begeleiden van promovendi en het geven van onderwijs op het gebied van concurrentie- en groeistrategieën, retail management, e-commerce, digitale transformatie van organisaties, adoptie en diffusie van nieuwe technologieën binnen en buiten organisaties, merkbeleid, co-creatie in de keten en klantgedrag, klantrelaties, klantgerichtheid van organisaties en ambidexterity.

Kitty studeerde Economie aan Wageningen Universiteit (cum laude), volgde het PhD netwerk Mathematische Besliskunde en promoveerde op het proefschrift “Distribution Services – Competition Within and Among Retail Formats”. Tevens volgde zij de Commissarissencyclus aan Nyenrode Business Universiteit.

Kitty Koelemeijer is commissaris bij Intergamma (vice voorzitter, voorzitter Remuneratiecommissie), B&S Group (voorzitter Remuneratiecommissie), CB Logistics, Coram International en Vereniging Eigen Huis. Ze is tevens lid van het bestuur van Fonds Gehandicaptensport, Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals en Vedis Retailplatform.

Kitty is al jarenlang een van de meest geciteerde (vrouwelijke) hoogleraren van Nederland in de media (kranten, tv, radio en online). Ze is veelgevraagd spreker en dagvoorzitter met veel kennis van retail en fmcg industrieën. Daarnaast richt zij zich op digitale technologieën en investeert in een aantal tech startups. Kitty schrijft een maandelijkse opiniecolumn voor RTLZ en een tweemaandelijkse column in RetailTrends.